چگونه از استراکچر دیتا (Structured data) در بهبود سئو سایت استفاده کنیم؟
در طراحی یک سایت و بهبود سئو آن، علاوه بر محتوایی که درون سایت قرار میگیرد و همچنین لینکهای مناسب، رعایت سئوی صفحات سایت از اهمیت بالایی برخوردار است که این کار را میتوان توسط استراکچر دیتا (Structured Data) انجام داد.
قطعاً زمانی که میخواهید سایتی را طراحی کنید و درگیر مسائل سئوی آن میشوید، متوجه این موضوع میشوید که سئو چیزی فراتر از قرار دادن لینکهای مناسب در سایت است. سئوی مناسب تنها مربوط به محتوایی که در صفحات سایت قرار میدهید نیست، بلکه خود صفحات سایت نیز باید سئوی مناسبی داشته باشند. سئوی صفحات سایت موضوعی است که بسیاری از افراد از آن غافل میشوند، چرا که چیزی نیست که به وضوح مورد توجه قرار گیرد. پس اگر میخواهید سئوی صفحات سایت خود را انجام دهید، به دو مورد باید توجه داشته باشید که آن دو مورد، استراکچر دیتا (Structured Data) و Schema Markup هستند. اگر اطلاعاتی در مورد این دو موضوع ندارید، در این مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر آشنایی با مفاهیم اولیه آنها با کاربرد آنها در بهبود سئو هم آشنا شوید.
بیشتر بخوانید:
استراکچر دیتا (Structured Data) چیست؟
استراکچر دیتا (Structured Data)، در واقع قسمتی از کد است که آن را در کدنویسی سایت خود قرار می دهید و از این طریق کاری میکنید که موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری در مورد سایت شما پیدا کنند. علت نام گذاری آن این است که این قطعه کد به صورتی ساختار یافته است که باعث میشود موتورهای جستجو به راحتی آن را بخوانند. سوالی که مطرح میشود این است که چرا باید از آن استفاده کنیم؟ استفاده از این کد باعث میشود زمانی که موتورهای جستجو شروع به گشتن میکنند شما را در بالای لیست نمایش دهند. بنابراین، اگر شما از این کد به درستی استفاده کنید، موتورهای جستجو هنگام جستجو سایت شما را با اطلاعات بیشتری به کاربر نمایش میدهند. بنابراین، زمانی که شما در لیست نمایش قرار داده میشوید، فضای بیشتری را در اختیار خواهید داشت چرا که اطلاعات بیشتری را به کاربران ارائه میدهید. همین مورد باعث افزایش شانس شما برای جلب مخاطب میشود.
بنابراین با استفاده از این اطلاعات اضافی، بدون اینکه به سایت مراجعه کرده باشید، اطلاعات مختصری در مورد این مطلب خواهید داشت.
Schema Markup چیست؟
برای اینکه سئوی سایت خود را بهتر کنید واقعاً نیازی نیست که خیلی دقیق در مورد Schema چیزی بدانید تنها چیزی که دانستن آن ضروری است این است که Schema فرمی از استراکچر دیتا است. فرمهای مختلفی از Schema برای استراکچر دیتا وجود دارد. برای آگاهی از این فرمهای مختلف میتوانید به سایت Schema مراجعه کنید. تمامی فرمهایی که وجود دارند برای استفاده رایگان هستند ولی فرم Microdata برای پیاده سازی و استفاده راحتتر است.
چگونگی استفاده از فرم های Schema
در صورتی که شما اطلاعات کافی در مورد کدنویسی نداشته باشید به راحتی نمیتوانید از این فرمها برای سایت خود استفاده کنید. بنابراین، در صورتی که قادر به انجام این کار نیستید میتوانید از توسعه دهندگان وب استفاده کنید. ولی اگر میخواهید این کار را خودتان انجام دهید میتوانید از Structured Data Markup Helper استفاده کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید اطلاعاتی را در مورد اینکه چگونه از کد استفاده کنید به دست آورید. برای استفاده از این ابزار تنها کافی است که URL صفحهای را که میخواهید از استراکچر دیتا برای آن استفاده کنید وارد کنید. بعد از آن تنها کافی است که مشخص کنید چه اطلاعاتی را باید در مورد این صفحه نمایش دهد.
بعد از گذراندن تمام مراحل، کدی که باید در صفحه سایت قرار داده شود در اختیار شما قرار میگیرد. در صورتی که می خواهید موارد بیشتری نمایش داده شود ولی در Schema Data Markup Helper موجود نبود میتوانید به سایت Schema رفته و با استفاده از مثالهای موجود در سایت اطلاعات اضافی را نمایش دهید. اگر به Schema مراجعه کنید، پیشنهادهای زیادی را مشاهده میکنید که برای افرادی قرار داده شدهاند که میخواهند اطلاعات خاصی را نمایش دهند.
میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید و سپس قطعه کدی که در اختیار شما قرار داده میشود را در سایت خود قرار دهید.
معرفی انواع Schemas Markup و نحوه استفاده از آنها
همانطور که گفته شد ما انواع مختلفی از Schemas Markup داریم که تنها برای یک نوع سایت استفاده نمیشوند. بنابراین، در این قسمت به معرفی انواع آن برای انواع سایتها میپردازیم.
Schema Markup برای سایت های تجارتی
در صورتی که سایت شما نمایانگر تجارت است، باید از Business Schema Markup استفاده کنید. بنابراین، با استفاده از این Schema میتوانید نحوه نمایش سایت خود را هنگام نمایش جستجوها به صورت زیر تغییر دهید :
میتوانید تغییرات مورد نیاز خود را از طریق Schema Data Markup Helper اعمال کنید.
Schema Markup برای سایت های برگزار کننده رویدادها
در صورتی که سایتی دارید که رویدادهای مختلف را معرفی میکند، میتوانید از Events Schema استفاده کنید. با استفاده از این Schema ، می توانید اطلاعات زیادی در مورد رویداد به صورت خلاصه در اختیار کاربر قرار دهید.
Schema Markup برای سایت های فروشگاهی
در صورتی که سایت شما ارائه دهنده محصولات است میتوانید با استفاده Schema اطلاعات خلاصه شدهای را در مورد هر محصول ارائه دهید.
Schema Markup برای سایت های شخصی
بسیاری از افراد سایتهای شخصی دارند که اطلاعاتی در مورد خود را در آن قرار می دهند. در این صورت میتوان از Person Schema استفاده کنید. در این صورت سایت شما به صورت زیر نمایش داده خواهد شد :
در این مقاله، در مورد استراکچر دیتا و کاربرد آن برای سئوی سایت صحبت کردیم. همچنین، انواع Schema و نحوه استفاده از آنها را بررسی کردیم. در صورتی که در مورد اجرای هر کدام از این Schemaها سوالی دارید میتوانید در بخش دیدگاههای کتابخانه آنلاین لیداوب با ما به اشتراک بگذارید..
متاسفانه فقط اعضای سایت قادر به ثبت دیدگاه هستند
دیدگاه ها 0